Er hunden
din SENSITIV eller
ALLERGISK?

Det er ofte kosthold og stress
som forårsaker allergier hos hunder

Det er ingen spesifikke symptomer på sensitivitet hos hunder, men vanlige tegn på matallergi eller matintoleranse kan være:

flatulens

Begrepet «kostholdsfølsomhet» er et vanlig uttrykk som brukes på negative reaksjoner på mat. Innenfor dette er det to typer følsomhet, matvareallergi og matintoleranse.

Matallergi

En matallergi vil utløse en immunrespons ved inntak av visse typer mat. Dette kan være en hvilken som helst matvare, men i de fleste tilfeller er det vanligvis i forbindelse med et protein. Når innholdet som forårsaker reaksjonen har blitt identifisert må det ekskluderes fra hundens kosthold.

Matintoleranse

En matintoleranse er en reaksjon ved inntak av enkelte ingredienser, men det utløser ikke en allergisk reaksjon selv om hunden alikevel blir merkbart berørt. I noen tilfeller kan hunder være i stand til å spise små mengder av maten den ikke tåler, men det er ingen måte å vite på hvilket nivå en reaksjon utløses, så det er klokt å unngå denne maten.

Det er mange årsaker til kostholdsfølsomhet og det kan påvirke individuelt eller akkumuleres og totalt sett gi en reaksjon eller merkbare helseproblemer.

Kostholdsfølsomhet kan i stor grad påvirke fordøyelsessystemet. Noen raser er mer utsatt for problemer enn andre. Glutenintoleranse er bl.a. mer utbredt hos raser som Golden retrieve, irsk- og engelsk Setter. Andre raser som har økt tendens til kostholdsfølsomhet er Labrador Retriever, Schäfer, West Highland White Terrier og Schnauzer.

Test hunden din online

Er du bekymret for at hunden din kan ha allergi eller intoleranse mot visse typer mat? Klikk her for å besøke allergikalkualtoren. Den gir deg en indikasjon på hvordan det står det til med hunden din, og om det bør tas grep i kostholdet.

dog
Fornøyd kunde | Bonnie
Her er Bonnie, min 9 år gamle Bull Terrier. Hun har vært av og på steroider i årevis på grunn av hennes sensitive hud. Veterinæren vår anbefalte Wafcol Salmon & Potatoe på grunn av matallergier. Hun har sluttet helt med medisiner og spiser kun det anbefalte fôret. Nå er huden hennes mye bedre og hun har sluttet å klø og slikke slik hun gjorde før.